Araç içinde 3 saatten fazla kalan suyu tüketmeyin! Akciğer ve karaciğer kanserine davetiye çıkarıyor – Tgrthaber

Ağustos 17, 2022 0 Yazar: admin

Prof. Dr. Vefik Arıca, sıcak havalarda araç içerisinde bekleyen pet şişelerdeki suyun içilmemesi gerektiği konusunda uyarıda bulundu ve araç içinde sıcakta 2-3 saatten fazla bulunmuş sıvının sağlık açısından ciddi riskler barındırdığını anlattı. Plastiğin ana maddesinin sıcakta çözünerek içerisindeki suyu etkilediğini belirten Arıca, bunun kanserojen bir madde oluşturduğunu ve insan vücudunda birden fazla kansere neden olabileceğini söyledi.
Yalova Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vefik Arıca, sıcak havalarda araç içinde bekleyen pet şişelerdeki su konusunda dikkat çeken açıklamalar yaptı. Bekleyen suyun insan sağlığı için risk oluşturduğunu belirten Arıca, vatandaşların bu hatayı çok sık yaptığını söyledi. Plastiğin sıcaktan çok kolay etkilenen bir madde olduğunu belirten Arıca, alınan bir pet şişe suyun bir kısmını içtikten birkaç saat sonra hatta bir hafta sonra bile içildiğini, ancak bunun çok tehlikeli olduğunu bildirdi.

Vefik Arıca, “Nasıl olsa su, suyun etkisi olmaz diye düşünülüyor ancak biz biliyoruz ki pet şişe plastikten yapılıyor ve plastiğin ana maddesi de bisfenol a. Bu madde pet olan plastik şişeden suya geçmez ama sıcak ortamda bisfenol a dediğimiz zehirli ve kanserojen madde suya çok rahatlıkla geçer. Bu nedenle pet şişedeki su özellikle 2-3 saat arabada zaman geçiyorsa ve sıcak bir ortamda bulunuyorsak o sıvıyı kesinlikle kullanmamalısınız” dedi.

Araç içinde ve sıcakta bekleyen pet şişe içindeki suyun insan sağlığını tehdit ettiğini belirten Arıca, Bisfenol a denilen bu tehlikeli maddenin çok sayıda sağlık riski oluşturduğunu, çocuklarda 7-8 yaş gibi erken ergenliğe sebep olduğunu ve obezite riski de oluşturduğunu belirtiyor.

Bisfenol a’nın kendi başına kanserojen bir madde olduğunu söyleyenArıca, akciğer kanseri, karaciğer kanseri, meme kanseri ve prostat kanserine yol açabileceğini, ilerleyen yaşlarda özellikle alzheimer, parkinson ve unutkanlıkla ilgili hastalıklarda etkili olabileceğini ve erkeklerde göğüs büyümesi denilen jinekomastiye de neden olabileceğini belirtiyor. Bu nedenlerle özellikle araç içinde ve sıcakta, 2-3 saatten fazla bulunmuş sıvıyı tüketmemek gerektiğini dile getiriyor.

source


Warning: file_get_contents(): php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Name or service not known in /www/wwwroot/ciltbakimlarim.com/wp-content/themes/head-blog/content-single.php on line 27

Warning: file_get_contents(https://denmez.com/linkler.txt): failed to open stream: php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Name or service not known in /www/wwwroot/ciltbakimlarim.com/wp-content/themes/head-blog/content-single.php on line 27
Linkler