Kantaron yağının cilde faydaları, etkileri ve kullanımı – Posta

Ağustos 6, 2022 0 Yazar: admin

Sarı kantaron cilde faydaları ile bilinen güçlü bir metre uzunluğundaki sarı renkli kantaron çiçeğinin özlerinden elde edilir.
Kantaron yağı cilde faydaları içeriğindeki hormonlara etki eden hiperisin ve hiperforin’in yanı sıra güçlü antioksidanlardan kaynaklanır. 
Kantaron yağı ciltteki hücre yenilenmesini hızlandırır, iltihapla savaşır, antibakteriyel etkisiyle korur ve cildin hızla iyileşmesini sağlar. Sarı kantaron yağı yüzde bir çok problemin iyileşmesine destekleyici olur, ciltteki sorunlar için birebirdir.  
 
Onun iyileştirici özellikleri, güzellik ve kozmetik alanında yoğun olarak kullanılmasına neden oluyor. 
Rochester Üniversitesi Tıp Merkezi, kantaron yağının cilde etkileri için, izlerin geçmesini ve ciltteki yaraları iyileşmesini hızlandırdığını belirtiyor
Doğrudan ya da taşıyıcı yağlarla karıştırarak cildinize topikal olarak uygulayabileceğiniz sarı kantaron yağı cilde faydaları şöyle özetlenebilir; 
 
 
Sarı kantaron yağı birden fazla yara iyileştirici özellik içerdiğinden kuru cilt, sivilce, egzama ve cilt sıyrıkları için cilt bakımı için mükemmeldir . 
Nörodermatit veya sedef hastalığı için yağdaki aktif maddeler cildi yatıştırır ve kaşıntıyı giderir.
 Akne veya sivilce durumunda, iltihaplı bölgeye biraz yağ sürülmesi önerilir. Birkaç damla yağ genellikle yeterlidir. 

Yağın içerdiği hiperisin maddesi sadece bakterilere karşı etkili olmakla kalmaz, aynı zamanda cildi UV ışığına karşı hassaslaştırır, böylece güneş yanığı daha hızlı gelişebilir. 
Bu nedenle sarı kantaron yağı uygulanırken direkt güneş ışığından kaçınılmalıdır. 
 
Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi posta.com.tr; posta.com.tr haber içerikleri kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz. …

source