
Siğil Nasıl Geçer? Tedavisi Nelerdir?
Konu Başlıkları
Siğil Nasıl Geçer
Bulaşıcı bir cilt rahatsızlığı olan siğil, kişiden kişiye temas şekliyle bulaşabildiği gibi vücudun farklı bölgelerine de atlayabiliyor. Cilt üzerinde kötü bir görünüm oluşturduğu için psikolojik etkileri de bulunan siğiller bir çok farklı yöntem kullanılarak tedavi edilebiliyor.
Siğil tedavisi için ilaç, Kriyoterapi ve doğal malzemeler kullanılarak hazırlanan karışımlar kullanılmaktadır. En etkili yöntem, Kriyoterapi yöntemidir. Kriyoterapi tedavisinde siğil üzerine azot gazı püskürtülerek -190 dereceye varan ısı ile siğil yakılır. Bu yöntemde birkaç seans sonrası siğillerden kurtulmak mümkündür.
Bitkisel Siğil Tedavi Yöntemleri
Doğal Siğil Tedavisi
- Muz kabuğu
- Tarçın
- Elma sirkesi
- Kekik yağı
Öğle saatlerinde siğil oluşan bölge elma sirkesiyle temizlenir. Akşam yatmadan önce kabuklarını soyduğunuz muzun kabukları arasına biraz tarçın serperek kabuğu siğilin üzerine sarın. Sabaha kadar bu şekilde beklettikten sonra muz kabuklarını çıkarıp siğil üzerine kekik yağı sürün.
Bitkisel Siğil Tedavisi
- 2 adet limon kabuğu
- Elma sirkesi
- 1 tatlı kaşığı limon yağı
İnce şekilde doğradığınız limon kabuklarını bir kap içerisine koyun ve üzerini örtecek şekilde elma sirkesi ilave edin. Karışımı 10 gün boyunca serin bir ortamda beklettikten sonra içine limon yağı ilave edip günde 3 kez siğillerin üzerine sürün.

Siğil Geçiren Doğal Tarif
- 1 diş sarımsak
- Lahana yaprağı
Lahana yaprağının içine sarımsağı ezerek koyun ve siğil olan bölgede 3 saat kadar bekletin. Siğiller geçene kadar her gün tekrarlayabilirsiniz.
Siğil Tedavisi
Genital bölge ve ağız içlerinde oluşan siğiller doktor kontrolünde tedavi edilmediği taktirde kanser oluşmasına sebep olabilmektedir. Siğil, daha çok çocuklarda ve gençlerde görülür. Siğil tedavisinde erken teşhis çok önemlidir, vakit kaybetmeden doktora görünmeli, bitkisel tedavi yöntemlerini doktorunuza danışarak uygulamalısınız.
Siğil Çeşitleri
Ayak tabanı siğilleri: Derinin içinde çöküntü şeklinde belirir. Ağrıya neden olabilen bu tür siğiller beden ağırlığının basıncıyla genişleyebilmektedir. Bir veya birden fazla şekilde görülebilir.
Etek siğilleri: Genelde yetişkinlerde görülen bu siğil çeşidi, genital bölgenin dış kısımlarına yerleşir. Hayat kalitesini düşüren siğil, korunmadan ilişkiye girme ve çok eşlilik durumlarında daha sık rastlanır. Bayanlarda genital bölgede görülen siğiller kanser riski taşımaktadır.
Düz siğiller: Düz ve ufak oldukları için gözle görülmesi zor olan bu siğiller, yüz ve saç derisi gibi alanlarda da çıkabilir.
Yaygın siğil: El, parmak arası ve tırnaklarda görülen siğil, en sık rastlanan siğil türüdür.
Linkler |